Aarhus Universitet

Spørgeskemaundersøgelse om brugen af internettet i kristent regi

Spørgeskema Forside Anja Boe Espersen
 

Undersøgelsen


Kort om undersøgelsen af kristne internetbrugere

Formålet med spørgeskemaundersøgelsen var at belyse brugere og brugen af internettet i kristent regi vha. religionssociologiske tilgange.

Undersøgelsen blev udført i år 2000, hvor 237 respondenter besvarede en lang række spørgsmål om dem selv og deres brug af internettet.

Disse besvarelser udgjorde fundamentet for Anja Boe Espersens speciale til Institut for Religionsvidenskab ved Århus Universitet. Specialets titel:
"Kristne brugere af internettet - en religionssociologisk undersøgelse"
(2001)

Mere om undersøgelsen

Specialet

Antologien

 • Brugerundersøgelsen udkom i marts 2003 som artiklen "Strukturer i kristnes brug af internettet" i antologien "Den digitale kirke: Syv artikler om internet og kristendom".Læs mere om antologienforsiden og hos forlaget ANIS
   
 • Fire af antologiens skribenter deltog i en chat om kirken på nettet nu og i fremtiden ("Netkirke - hvad nu?") d. 20. marts 2003 på http://debat.religion.dk
   
 • Fra www.religion.dk linkes bl.a. til uddrag fra bogen og en debat på DR2
   
 • Kristeligt Dagblads anmeldelse af bogen d. 7. marts 2003, "Himlen Unplugged".
   
 • Jyllandsposten bragte to artikler om antologien d. 4. marts 2003: "Religion blomstrer på nettet" og "Sjaelesoeger @"

Andre undersøgelser

Tak for hjælpen!

Jeg retter en særlig tak de 237 danske respondenter og 10 testpersoner, som gav sig tid til at udfylde det lange spørgeskema. Uden jeres seriøse og velformulerede betragtninger om kristendom på nettet anno 2000 havde det ikke været muligt at gennemføre undersøgelsen.

Mange taknemmelige tanker sendes ligeledes til min vejleder, min familie, venner, www.giraffen.dk og andre, som på forskellig vis har bidraget til at få specialet godt på vej.

Vinder af gavekort

Et gavekort blev udloddet til lodtrækning blandt respondenterne. Vinderen blev en kvinde i Hillerød, der i maj 2001 modtog et gavekort på 500 kr. til GAD.


Spørgeskema Forside Anja Boe Espersen